Wilson: "PKK ilk kez gerçeği anlıyor"

ESKİŞEHİR (AA)- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "PKK uzun süredir ilk kez şu gerçeği anlıyor ya da anlamaya başladı; ne kuzey Irak'ta ne Türkiye'de hoş karşılanıyorlar. ABD'de, Avrupa'da ve burada düşmanları var" dedi.

Uçak sanayi kuruluşlarını gezmek için Eskişehir'e gelen Wilson, Vali Kadir Çalışıcı'yı ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükelçi Wilson, pek çok ayrı etkenin yol açtığı uluslararası terörizm sorunuyla karşı karşıya olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu sorunla mücadele etmek için özellikle Türkiye ile birlikte çalışıyoruz. ABD olarak 2001'de saldırısına uğradığımız El Kaide örgütü üzerine çok odaklanıyoruz. Aynı örgüt 2003'te Türkiye'ye karşı saldırıda bulunmuştu. Bu örgüte karşı ABD ve Türkiye olarak işbirliği iyi şekilde devam ediyor. ABD elbette PKK sorununun da farkında. PKK sorununun Türkiye için doğurduğu zorlukların, sıkıntıların farkında.Bu konuda mücadele için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz."

Wilson, anlık istihbarat paylaşımıyla ilgili soru üzerine, halkın korunmasına yardımcı olmak için faydalı bilgiler sunduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama kahin değilim. Geleceği tahmin etmekte çok iyi değilim. PKK uzun süredir ilk kez şu gerçeği anlıyor ya da anlamaya başladı; ne kuzey Irak'ta ne Türkiye'de hoş karşılanıyorlar. ABD'de, Avrupa'da ve burada düşmanları var. Amacımız PKK'nın bertaraf edilmesi için Türk yetkililerine verebileceğimiz her türlü yardımı vermek."