Çok uluslu teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, geçmişten günümüze kadar birçok farklı işletim sistemi geliştirip piyasaya sürmüştür. Windows 8 de, Windows NT işletim sistemi bünyesinde yer alan ve çıkış yaptığı tarihte birçok kullanıcı tarafından kullanılan bir Microsoft ürünüdür. Windows 7 sürümünden sonra çıkan bu sürüm yepyeni özellikleriyle daha da kullanışlı bir hâle gelmiştir.
1975 senesinde kurulan bilgisayar yazılımlarından bilişim hizmetlerine, lisanslardan elektronik aygıtlara kadar birçok ürünü geliştirip ve üretip piyasaya sunan, dünya genelinde de oldukça popüler olan teknoloji firmalarından biri Microsoft firmasıdır. Windows 8 de, Microsoft teknoloji şirketi tarafından geliştirilen ve üretim zamanı 2012 senesi olan bir işletim sistemidir. Bu işletim sisteminin satışa sunulduğu tarih ise 26 Ekim 2012 olmakla birlikte aynı senenin kasım ayında kendisinden önceki 7 versiyonunun yerine geçmiştir.
Windows 8 işletim sistemi, gerek bilgisayarlarda gerekse tabletlerde kullanılmış, pek çok yenilikçi özelliği sayesinde kullanıcılardan tam not almıştır. Windows işletim sistemi ailesine mensup olan bu işletim sisteminin en dikkat çeken niteliklerinden biri logosunun değişmesi olmuştur. Genel olarak Windows 8 özellikleri ise şu şekildedir:
Microsoft’un teknoloji dünyasına 2012 senesinde duyurduğu Windows 8 işletim sistemi sunduğu özellikler ile çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılmıştır. Bu noktada Windows 8 kaldırıldı mı konusu gündeme gelebilir. Microsoft şirketinden güncelleme gibi yardımlar sağlanan bu işletim sistemine temel destek 12 Ocak 2016 senesinde son bulmuştur. Kullanıcılar bu durum karşısında Windows 8’e ne oldu konusu üzerine yoğunlaşabilir. Gerek temel gerekse genişletilmiş desteklerin 2016 yılında bittiği bu işletim sistemi yerine 8.1 versiyonu çıkmıştır.