Windsurf Türkiye Finalinde heyecan dorukta.

Büyükçekmece ayağı final yarışlarında, Türkiye’nin en başarılı 49 erkek sörfçü ile 10 kadın sörfçüsü mücadele ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi himayesinde gerçekleşen, Yelken Federasyonu ve Pegasus Hava Yolları işbirliğiyle düzenlenen Pegasus Windsurf Liginin Büyükçekmece ayağı final yarışlarında, Türkiye’nin en başarılı 49 erkek sörfçü ile 10 kadın sörfçüsü mücadele ediyor.

Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü’nde gerçekleşen büyük çekişme tüm hızıyla devam ediyor. Pegasus Windsurf Ligi Final yarışlarının 1. ve 2. gününde erkek ve kadın kategorilerinde Erkeklerde Ertuğrul İçingir Kadınlarda Lena Aylin Erdil Lig Liderliğini sürdürüyor. Pegasus Windsurf Ligi'nde Büyükçekmece ayağında kategorilerinde en iyi performansı sergileyen sporculara Büyükçekmece Belediyesi tarafından “Altın Karma” ödülleri verilecek.

Reklam
Reklam

Yarışların gerçekleştiği Mimarsinan Rüzgarsörfü Kulübü’nü ziyaret ederek sporculara başarılar dileyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,” Sporun her türlüsünü yaptım. Bir tek sörf yapmadım. Ama çok keyifli, zevkli olduğunu gördüm. Çok önemli bir aktivite. Büyükçekmece de bu yarışmanın finalinin yapılması çok güzel oldu. Bütün sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

Lig birincisi olan Lena Aylin Erdil, “Şu anda lig çok heyecanlı geçiyor. Artık sonlara ve son ayağa geldik. Puanlar birbirine çok yakın. Umarım, Türkiye şampiyonu olurum. Şu anki performansımdan memnunum. Ama tabi ki daha da iyi olabilir” şeklinde konuştu.

Windsurf Ligi 2012 Büyükçekmece ayağının 2.günü birincisi olan Çağla Kubat ise, “Yarışma hala devam ediyor. Şu anda yarışmayı götüren Lena. Gayet güzel gidiyor. Gençler de kendini çok iyi gösteriyor. Hiç bir küçük hatayı affetmiyorlar. Eskiden hata yapsak ta yine kalkıp birinciliğe yerleşebilirdik. Ama artık öyle olmuyor. İnşallah keyifli bir şekilde rüzgârla yarışmaya devam ederiz. Dün çok hata yaptım. İyi değildim. Hatta uyuyamadım. Kim az hata yaparsa o kazanıyor bu yarışmada. O yüzden daha az hata yapmam gerekiyor. Fulya gençlere çok iyi bir örnek. Bana, “gençlere bir mesajınız var mı” denildiği zaman, şunu söylemek isterim. Bu işten keyif alarak, zevk için yapın. Tabi ki hırslanmak gerekiyor. Fulya buna çok güzel bir örnek. Her zaman yüzü güler. Her zaman pozitif bir enerji kaynağıdır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 3 yıldır yarışmaya katıldığını söyleyen Fulya Ünlü, “Yaklaşık 3 yıldır yarışlara katılıyorum. Genç bayanlar ve bayanlar kategorisinde Çağla abla ve Lena’yla yarışıyorum. Şu an gençlerde lider durumdayım. Bayanlarda da 3’üncü gidiyorum. Son ayak Mimar Sinan’a geldik artık. Kupalarımızı alıp artık evlerimize geri döneceğiz. Şu an yarışlar iyi gidiyor. Büyükçekmece’nin rüzgârı çok iyi. Liderliğe yarışmak hem çok zor, hem de çok keyifli” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: