Wölfer: Türk Işadamlarını Avusturya'ya Bekliyoruz

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, “Avusturya firmaları Türkiye’de bol bol yatırım yapıyor. Bu bizi mutlu ediyor,...

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, “Avusturya firmaları Türkiye’de bol bol yatırım yapıyor. Bu bizi mutlu ediyor, ama aynı şekilde biz de Türk firmalarının ülkemizde yatırım yapmasını istiyoruz.” dedi.

Wölfer, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Tarsus'a yapılacak bölgesel yatırım ve işbirliği değerlendirme toplantısına katılmak üzere Mersin'e gelen Wölfer’e, ziyaretinde büyükelçilik yetkilileri ile Avusturya’nın Mersin Fahri Konsolosu Fazıl Tütüner de eşlik etti.
Tarsus’ta yapacakları toplantıyla ilgili bilgi veren Wölfer, kültürlerin birleşmesi üzerinde durarak, bu konuda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin, Avusturyalıların yatırım bakımından sevdiği bir ülke olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Wölfer, “Avusturya firmaları Türkiye’de bol bol yatırım yapıyor. Bu bizi mutlu ediyor ama aynı şekilde biz de Türk firmalarının ülkemize yatırım yapmalarını istiyoruz. Bu konuda bir denge sağlanması iki ülkenin yararına olacaktır. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Güzeloğlu'da Tarsus'ta yapılacak toplantının Avusturya-Türkiye ilişkilerinin ve Mersin özelinde ticari kapasitenin değerlendirileceği bir buluşma olacağını vurguladı.
Mersin’in giderek önemi artan, güçlenen ve yükselen bir uluslararası merkez konumu ve kimliğiyle öne çıktığını aktaran Güzeloğlu “Mersin, Türkiye’nin 2023 hedefine yürüyüşünün çok önemli ve güçlü bir kentidir. Türkiye’nin dış ticaretinde İstanbul’dan sonra en büyük kenti olan Mersin’in dış ticaret toplamı geçtiğimiz yıl itibariyle 25 milyar dolara yakındır. Türkiye’deki uluslararası sermayeli şirket sayısı açısından Mersin şu anda 6. büyük kent. Şu anda şehrimizde 17 fahri konsolos bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Güzeloğlu Wölfer’e üzerinde Akdeniz Oyunları logosu bulunan ve zeytin ürünlerinden oluşan bir paket hediye ederken, Wölfer de Güzeloğlu'na “Tarihi-Güncel Avusturya-Türkiye Dostluğu” ile “Türkiye-Avusturya Ekonomik İlişkilerine Toplu Bir Bakış” adlı kitapları takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: