WSJ: “Kırkpınar, açık yağlı kargaşa alanı”

The Wall Street Journal, Kırkpınar yağlı güreş turnuvasını değerlendirdiği geniş haberinde, Kırkpınar’ı “açık yağlı kargaşa alanı” olarak nitelendirdi.

NEW YORK (ANKA) - Türkiye’nin Kırkpınar yağlı güreşleri yabancı basında yer aldı. The Wall Street Journal gazetesi, Kırkpınar yağlı güreş turnuvasını değerlendirdiği geniş haberinde, Kırkpınar’ı “açık yağlı kargaşa alanı” olarak nitelendirerek, “kaslı devler”den oluşan bin 500 delikanlının sığır derisinden yapılan kalın siyah pantolonlar giydiğini vurguladı.

ABD’nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal Türkiye muhabiri Marc Champion, Türkiye’deki yağlı güreşleri değerlendirdiği haberinde, Kırkpınar yağlı güreş turnuvasını “açık yağlı kargaşa alanı” olarak nitelendirerek, “kaslı devler”den oluşan bin 500 delikanlının sığır derisinden yapılan kalın siyah pantolonlar giydiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Haberde, Kırkpınar’ın Olimpiyatlardaki ya da ABD’deki profesyonel liglerdeki güreşlere benzemediği vurgulanarak, matın olmadığı, ancak 40 kişiden oluşan Osmanlı Mehter Takımı'nın bütün gün çaldığı belirtiliyor.

Rakibin "paça kazık" olarak adlandırılan harekette başarılı olduğu zaman kaybedildiği ve pantolonun aşağıya çekildiği veya yırtıldığı belirtilerek, tarihi rivayetlere göre yağlı güreşin kökenlerinin antik Pers, Yunan ve belki de Mısır tarihine dayandığı ancak Türklerin bu sporu kendilerinin yaptığı yorumuna yer verildi.