WWF-Türkiye'den "Dünya Saati" eylemine çağrı

İSTANBUL (ANKA) - Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, iklim değişikliklerine karşı küresel eylem olan "Earth Hour"a (Dünya Saati) Türkiye'den de katılma çağrısı yaptı. Eylem için 29 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00'da bir saat boyunca elektrikli aletler kullanılmayacak ve ışıklar kapatılacak.

Demirayak yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 31 Mart gecesi WWF-Avustralya'nın girişimiyle başlatılan eylemin, küresel bir harekete dönüştüğünü belirti. WWF-Türkiye olarak herkesi "Earth Hour" (Dünya Saati) çatısı altında bir arada olmaya çağıran Demirayak, eyleme katılmak için 29 Mart Cumartesi günü saat 20.00'da bir saatliğine, elektrikli aletler ile ışıkların kapatılmasının yeterli olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

"KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATILMASI GEREK"
Küresel iklim değişikliğinin durdurması için küresel ısınmanın yavaşlaması gerektiğini belirten Demirayak, Türkiye ve dünyanın her yerindeki tehditlerin gerçek ve endişe verici olduğunu ifade etti. Demirayak, "Yaşanan olağandışı meteorolojik olaylar, su kaynaklarının azalması, canlı türlerinin yok olması ve yaşam alanlarının kaybı, bizim henüz farkına yeni varmaya başladığımız ilk etkiler. WWF-Türkiye olarak, küresel iklim değişikliğine dair farkındalık yaratmaya çalışırken, mutlaka bireyler ve kurumların desteğini görmemiz lazım" diye konuştu. Earth Hour'un, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak, insanların sesini duyurmak ve onları sembolik de olsa harekete geçirmek üzere atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Demirayak, bu eyleme katılanların, dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla aynı anda, gerçek bir sorunun değişimi için mesaj vereceklerini söyledi.