X79 Yonga Seti kullanıma hazır

Intel geleneği bozmadı. IDF’de gösterilen yeni işlemcilerle birlikte yeni yonga setleri de görücüye çıktı. X79 olarak adlandırılan bu yeni yonga seti, bakın nasıl bir Soket yapısına sahip?

Intel, ilkbaharda Sandy Bridge E işlemciler için yeni bir yonga seti tasarlayacağını söylemişti. Üst seviye kullanıcıları hedefleyen bu işlemci sonunda istediği yonga seti ve anakartına kavuştu.

X79 olarak adlandırılan bu yeni yonga seti birçok özellikle donatılmış durumda. Sandy Bridge E işlemcilerini destekleyen bu yonga seti, Socket LGA 2011 yuvasına sahip.

Intel’in görücüye çıkardığı yeni anakart olan DX79SI (Siler), toplam 8 adet DDR3 bellek yuvası ile donatıldı. LGA 1366’dan çok daha büyük bir yuvaya sahip olan bu anakart, özellikle overclock performansı ile ilgi çekeceği tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Yeni socket yapısı ve yeni yonga seti anakart üreticilerini pek şaşırtmadı. Çünkü IDF etkinliğinde yer alan teknoloji alanlarını gezdiğimizde Gigabyte ve MSI’in çalışan X79 serisi anakartlarını gördük. Gigabyte bu etkinlikte dört adet anakart gösterirken, MSI iki adet anakartı ile ilgi çekmeyi başardı.

[

****](http://www.scroll.com.tr/48960/idf-2011-x79-yonga-seti-kullanima-hazir/2/)