Xbox One ön siparişleri iyi gidiyor

Microsoft’un yeni nesil konsoluna ilgi büyük. Xbox 360′a göre ön siparişler çok daha iyi gidiyor.

İlk duyurulduğu dönemde ortaya çıkan kısıtlamalar nedeniyle büyük tepkilerle karşılaşan ancak daha sonra bu kısıtlamaların kalkmasıyla tekrardan dikkatleri üstüne çeken Xbox One’ın ön siparişleri oldukça iyi gidiyor.

Xbox Live direktörü Larry Hryb’ın Twitter’da yaptığı açıklama da satışların ne denli iyi gittiğini gösterir nitelikte. Hryb’ın belirttiğine göre Xbox 360′ın çıkışındaki aynı dönemi Xbox One’la kıyasladığımızda Xbox One’ın satışları daha fazla görünüyor. Ancak Microsoft bu konuda net rakamlar vermekten kaçınıyor. 2005 Kasım ayında Xbox 360′ın satış rakamlarına baktığımızda ise 326.000 adet satıldığını görüyoruz. Eğer Xbox One daha fazla satışa ulaştıysa 400.000 adete yakın bir satışın yapıldığını tahmin edebiliriz. Microsoft’un ileride daha net rakamlar vermesi bekleniyor, ancak satışlardan Microsoft’un memnun olduğunu söylemek şimdiden mümkün.

Reklam
Reklam

Bir diğer yandan Playstation 4′ün de satışlarının çok iyi gittiğini söylemek gerek. Ubisoft CEO’sunun söylediklerine her iki konsolun da satış rakamları bir önceki nesile göre 2 kat daha artmış. Dolayısıyla bu nesilde de her zamanki gibi büyük bir rekabet olacak gibi görünüyor.

Evernote 5′in Windows Betası Başladı