‘xxlv. Ulusal Dermatoloji Kongresi’ Başladı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı ve Türk Dermatoloji Derneği...

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı ve Türk Dermatoloji Derneği tarafından birlikte düzenlenen “XXlV. Ulusal Dermatoloji Kongresi” yapılan törenle başladı.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve kongre için Gaziantep’e gelen çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Reklam
Reklam

Kongrenin açılışında konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen öğretim üyelerine Gaziantep’in tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi vererek, Gaziantep’in anlatmakla bitirilemeyecek kadar önemli bir yer olduğunu ve tanımak için yaşamak gerektiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Taşdöğen, XXlV. Ulusal Dermatoloji Kongresinin başarılı geçmesini dileyerek, “İnsan sağlığı her şeyden çok önemli. Kongrelerdeki akademik çalışmaların insan sağlığına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu kongrede çok önemli fikirler ve katkılar sunulacağını düşünüyor ve kongrenin başarıyla gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in bir dönüşüm yaşadığını ifade ederek, Karkamış Antik Kent, Zeugma Antik Kent, Rumkale, Aşağı Fırat Havzası, müzeleri, hanları, hamamları ve eğlence merkezleri ile tam bir kültür kenti olduğunu söyledi. Atatürk Barajı’ndan Birecik Barajı arasında bir kültür çalışması yaptıklarını vurgulayan Güzelbey, kültür ve turizmin yanında tarih alanında da önemli bir merkez olan Gaziantep’in dünyanın ilk yazılı barış antlaşmasına tanıklık ettiğini söyledi. Kadeş Antlaşmasının Gaziantep’te yapıldığını anımsatan Güzelbey, bu bağlamda Gaziantep’in bir barış ve kültür kenti olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep kalesi ve çevresinin son yıllarda belediye imkânları ile yapılan çalışmalar sonucunda tam bir kültür kenti olduğunu belirten Güzelbey, buradaki çalışmaların finansmanını belediye olarak hazırladıkları projelerle Avrupa Birliği (AB) fonlarından aldıklarını söyledi.

Kültür ve tarih alalında elde edilen başarıların yanında böylesi ulusal ve uluslar arası kongrelerin de yapıldığı bir Gaziantep’in her alanda gelişme ve büyüme gösterdiğini aktaran Başkan Güzelbey, bu bağlamda saklı ve gizli olan birçok tarihi yapıları restore ederek Gaziantep’e ve dolayısıyla Türk turizmine kazandırdıklarını ifade etti.

Gaziantep’in bir hoşgörü kentinin yanı sıra, tarihi ve kültürü ile geçmişine sahip çıkan, sanayisi, ticareti ve kongreleri ile bir dünya kenti de olduğunu sözlerine ekleyen Güzelbey, bu değerler doğrultusunda çalışmalarını arttırarak devam edeceklerini kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ise kongreye katılan misafirlere Gaziantep hakkında bilgi vererek, şehrin bir çok alanda öncü ve cazibe merkezi olduğunu, özellikle de dünyanın en büyük ve güzel mozaik müzesinin Gaziantep’te olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’te bir devlet ve iki vakıf üniversitesinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi kırk yıllık kadim bir üniversite. 1973 yılında doğdu ve o yıllarda Orta Doğu Teknik Üniversitesine bağlı olarak kurulan Mühendislik Fakültesiyle başlayan hayat, 1987 yılında müstakil bir üniversite hüviyetinde sadece bölgenin değil, orta doğunun, daha geniş bir alana sahip bir bölgenin merkezi olabilecek bir hüviyete kavuşmuştur. Bugün Gaziantep Üniversitesinde son yıllardaki hızlı kalkınmayla 15 fakültesi, yüksek okulları, teknoparkıyla şehrin içerisinde ulaşım sorunu olmayan bir alanda bulunmakta. Diğer taraftan bin kişilik her türlü hizmet verebilen hastanemizle, yaptığı organ nakilleriyle her alanda kendini ispat etmiş bir Üniversite. Öğretim üyesi başına düşen yayın sıralaması açısından uluslar arası dergilerde yayınlanmış yayın sayısı bakımından 4 ila 7 arasında yer almaktayız” diye konuştu.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Özgöztaşı Ulusal Dermatoloji Kongresinin birincisinin 1968 yılında yapılmaya başlandığını ve her iki yılda bir de düzenli olarak yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Özgöztaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kongrenin 24’ncüsünü Gaziantep’te gerçekleştirmiş olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir Anadolu şehrinde geniş katılımlı ulusal çapta bir kongre düzenlemenin zorlukları olacağı muhakkaktır. Kongre boyunca yoğun bilimsel programla bilgilerinizi yenileyip arttırırken, diğer yandan bir kültür, sanat, tarih şehri olan Gaziantep’i görüp, tanıyacak ve ayrıca eşsiz mutfak lezzetini tadacaksınız” diyerek, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Taşkapan, Türk Dermotoloji derneğinin geçen yıllar içerisinde çok büyüdüğünü bugün Gaziantep’te 24’ncü kongreyi gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: