"Ya erde ya yerde"ci Prof'a soru önergesi

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

ANKARA(ANKA) - "15'inde kız ya erde, ya yerde olmalıdır", "Fakirin aklı olsaydı fakir olmazdı", "Erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi" gibi sözlerle dolu kitabıyla sosyal medya klasiği olan Polis Akademisi Başkanı Prof.Remzi Fındıklı'nın bazı görevlere atanmasının devlet ciddiyetiyle bağdaşıp bağdaşmadığını sordu.

Köktürk, azılı soru önergesinde, Bakanlar Kurulu'nca Yüksek Hakem Kurulu (YHK) yedek üyesi yapılan Fındıklı'nın devlet görevlerine atanmasının devlet ciddiyetiyle bağdaşıp bağdaşmadığını sordu.

Reklam
Reklam

Önergesinde Prof. Dr. Remzi Fındıklı'nın Polis Akademisi Başkanı olmadan önce yazdığı kitapla kamuoyuna yansıdığını belirten Köktürk, "Toplu iş uyuşmazlıklarının barışçıl çözümü için başvurulan YHK, Yargıtay'ın iş davalarına bakan daire başkanının başkanlığında, Bakanlar Kurulu'nca seçilen üyeler ile üniversite temsilcileri, DPT, işçi ve işveren konfederasyonu üyelerinden oluşuyor" dedi. Önergesine kitaptaki, "Et yiyenler, her zaman ot yiyenlere hükmeder, 15'inde kız ya erde, ya yerde olmalıdır, Tarlayı taşlı yerden kızı gardaşlı yerden al, Fakirlik fikirsizliktir. Fakirin aklı olsa, fakir olmazdı, Erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi makbuldür. İşin eve, avradın ere, paranın da ele yakını makbuldür" sözlerini de alan CHP'Li Köktürk, sözlerin aşağılayıcı, cinsiyetçi ve ötekileştirici olduğunu savundu. Köktürk, "Dinsiz insan, dengesiz ve densiz insandır", "Et yiyenler, her zaman ot yiyenlere hükmeder", "Demokrasi bir sağduyu rejimidir; sol kulağını kapatırsan sağduyulu olursun" gibi sosyal ve bilimsel olmayan fikirleri benimseyen ve bunları yansıtmaktan beis görmeyen birinin sosyal devletin önemli kurumlarından birisi olan Yüksek Hakem Kurulu'na yedek üye olarak atanması AKP döneminde sosyal devlet kurumlarının anlayış olarak çökertildiğinin göstergesi midir?" sorusunu yöneltti. Köktürk ayrıca, "Yukarıdaki ciddiyetten yoksun sözleri sarf eden kişinin önemli bir sosyal devlet kurumuna üye olarak atanması devlet yönetme ciddiyetiyle bağdaşmakta mıdır?" diye sordu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: