Yaban Hayvanlar Için Doğaya Yem Bırakıldı

Oltu ilçesinde doğal yaşamı korumak ve yaban hayvanların kış mevsiminde yiyecek bulma sıkıntısını ortadan kaldırmak için doğaya yem bırakıldı.

Oltu ilçesinde doğal yaşamı korumak ve yaban hayvanların kış mevsiminde yiyecek bulma sıkıntısını ortadan kaldırmak için doğaya yem bırakıldı. Oltu-Narman karayolunun 11. kilometresinde bulunan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na, Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yaban hayvanlar için 500 kilogram saman, 2 ton buğday ve arpa konuldu. Yemleme çalışmalarına katılan Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içerisinde doğal yaşamı korumak ve yaban hayvanların yaşamlarını sürdürmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yürütülen çalışmaların doğal hayata katkısının çok önemli olduğunu belirten Kılınçer, şunları kaydetti: "Kış aylarında yem bulmakta sıkıntı çeken ve bu nedenle sayıları azalan hayvan türlerinin popülasyonundaki azalmayı önlersek doğal yaşamın sürdürülebilirliğini artırırız. Yapılan çalışmaların şüphesiz doğaya katkısı çok önem taşıyor. Yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının beslenme sıkıntısı çekmeleri üzerine son yıllarda özellikle keklik popülasyonundaki azalmayı önlemek, tabiattaki doğal dengeyi korumak için her yıl olduğu gibi düzenli olarak yemleme çalışması yapıyoruz. Şu ana kadar Erzurum ve bölgemizde bulunan yaban hayatı geliştirme sahaları içerisine 20 ton yem, 2 ton saman ve çok miktarda sakatat bırakıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 70 ton ve üzeri yemleme ve sakatat bırakmayı hedefliyoruz. Doğada yaşayan yaban hayatını korumak doğal dengenin bir gereğidir." Kılınçer, bölgenin doğal örtüsünün ülke için büyük önem taşıdığını, bu nedenle yaban hayatın korunmasında herkese görev düştüğünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: