Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Erzincan'da ağır kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çekebilecek hayvanlar için Orman ve Su İşleri...

Erzincan'da ağır kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çekebilecek hayvanlar için Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.

Erzincan'da havanın aşırı soğuması ve kar yağışının aralıksız devam etmesi, yaban hayatı koruma yetkililerini harekete geçirdi. Yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını yemlemek için, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından avlanmaya kapalı alanlara ve av hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere yem atıldı. Ekipler, kanatlı hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgeye arazi araçlarıyla giderek, burada hayvanların yemlere rahatça ulaşabilmesi için kazma ve küreklerle oluşturdukları küçük bölgelere yemleri bıraktı.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışma ile ilgili bilgiler veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fuat Güler, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kar yağışı ile birlikte doğal örtü kar ile kaplandı. Av yaban hayvanları yaşamlarını idame ettirmek için yem bulmakta zorlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaban hayvanlarının desteklenmelerine yönelik yemleme faaliyetlerimizi başlatmış oluyoruz. Stoklarımızda 2,5 ile 3 ton civarında yemimiz bulunmakta. Stoklarımız azaldıkça bakanlığımız tarafından takviye edilmektedir. Yemleme faaliyetlerimiz ilçelerimiz bazında da belli bir program dahilinde devam edecektir.” dedi.

AVCILAR DA DESTEK VERİYOR

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Fuat Güler, avcıların da bu konuya ciddi destek verdiğine dikkat çekti. Avcı derneklerinin bu yemleme faaliyetlerine zaman zaman kendi imkanları dahilinde katıldıklarını belirten Güler, "Bundan dolayı da avcılarımıza ve avcı derneklerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca bazen vatandaşlarımızın da kendi imkanları ile ellerine aldıkları birer poşet ile yaban hayatının desteklenmesi yönünde yemleme çalışmalarına kendi imkanları dahilinde katıldıklarını görüyoruz. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Avcı derneklerimiz de kar yağışından dolayı yaban hayvanlarının zor durumda olması nedeniyle avlanmayı bıraktıklarını ifade ediyorlar. Bu da bizim için son derece sevindirici bir olay.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz