Yabancı Gazeteciler Ankara Shoppıng Fest'i Ziyaret Etti

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) nedeniyle Ankara'ya gelen 44 yabancı gazetesi Ankara Shopping Fest Çalışma Ofisi'ni ziyaret ederek, festivalle

Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) nedeniyle Ankara'ya gelen 44 yabancı gazetesi Ankara Shopping Fest Çalışma Ofisi'ni ziyaret ederek, festivalle ilgili bilgi aldı.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Başkanı Salih Bezci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Bezci, basın mensuplarına festival hedefleri ve programı hakkında detaylı bilgi verdi.

Ankara'da bir alışveriş festivali düzenlemekteki ilk amaçlarının Ankara'yı bir marka şehir haline getirmek olduğunu ifade eden Bezci, "Alışverişin Başkenti" ve "Türkiye'nin Yeni Alışveriş Cenneti" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Bezci, "Amacımız sadece alışveriş yoluyla ciroları artırmak değil, Ankara'ya yatırımcı, girişimci, turist, düşünce adamı, sanatçı, sporcu çekebilmek ve her alanda zenginleşme sağlamak" dedi.

Reklam
Reklam

-"1 milyon turist bekliyoruz"-

ATO Başkanı Bezci, 8 Haziran'da başlayacak ve 24 gün sürecek festival boyunca yüzde 50'ye varan oranlarda indirimli satışlar yapılacağını ifade ederek, alışveriş merkezleri ile cadde mağazalarının geç saatlere kadar açık kalacağını kaydetti.

Ankara Alışveriş Festivali'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü-nün çalışmasıyla Lefkoşe, Tahran, Nahçivan, Batum, Moskova, Stockholm, Kopenhag, Londra, Amsterdam, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Viyana, Brüksel başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde tanıtıldığını anlatan Bezci, şunları kaydetti:

"Bir yandan yabancı turist çekmek için çalışırken diğer yandan çevre illerimizde tanıtım çalışmaları yapıyoruz. İlk yıl için hedefimiz Ankara'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 1 milyona çıkarmak ve 3,6 milyar liralık ciroya ulaşarak kent ekonomisine canlılık kazandırmak. Ankara-yı cazibe merkezi haline getirmek hedefiyle yola çıktık ve festivali gelecek yıllarda da sürdüreceğiz. 5 yıl sonrası için ise 5 milyar dolarlık ekonomi ve 5 milyon turist hedefi koyduk."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: