Yabancı Konuklar Gaziantep'e Hayran Kaldı

7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu için Gaziantep'e gelen 30 ülkeden yaklaşık 250 yabancı konuk,...

7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu için Gaziantep'e gelen 30 ülkeden yaklaşık 250 yabancı konuk, Gaziantep'in tarihi ve doğal dokusuna hayran kaldı. 'İpekyolu Belediye Başkanları Forumu' üyesi kentlerin temsilcileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından forum anısına yapılan anıtın açılışını yaptı.

7.'si Gaziantep'de düzenlenen "Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu"nun ardından, Gaziantep'in doğal ve tarihi dokusunu gören yabancı konuklar, tarihi kente hayran kaldı. Yağmura rağmen Gaziantep Kalesi'ne çıkan ve kaleden kenti seyreden yabancı konuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Konuklar ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait planetaryumu gezdiler. 7. Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Forumu anısına Gaziantep'in merkezinden geçen İpekyolu üzerinde yapılan anıtın açılışı da yapılırken, konukları ile birlikte anıtın açılışını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Dünya İpekyolu Forumu'nun kalıcı olması için buraya 'İpekyolu Şehirleri Anıtı' yaptık. Foruma katılan yaklaşık 30 ülkenin isimlerini buraya yazdık. Buradaki hedef dünya barışına katkı sağlamak" dedi.

Reklam
Reklam

Gaziantep'e övgüler yağdıran WCO Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, "Gerçekten çok mutluyum. İpekyolu geleneği son derece pozitif, barışçıl bir medeniyetler arası alışveriş haline geldi ve gelecek nesiller için de bir sembol olacak. Genç jenerasyonların barış içinde birlikte yaşaması olgusu, artık küresel bir köy haline gelen bu dünyada daha da güzel yaşanacaktır. Gerçekten ümit ederim ki, Gaziantep geleceğin insanlığı açısından bir rönesans şehri olacak. Dünya vatandaşlığı olgusunu Gaziantep oluşturacak" diye konuştu.

"Gangnam Style" isimli şarkı ile dünya listelerinde 1 numaraya oturan Güney Koreli şarkısı Park Jae Sang'ın yeğeni olduğunu söyleyen Young Hoon Kwaak, gazeteciler için kısa süreli Gangnam Style dansı yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: