Yabancı Konuklar Zeytin Ve Zeytinyağı Müzesine Hayran Kaldı

Didim 1. Zeytin Festivali kapsamında ülkemize gelen Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği üye ülkelerin temsilcileri Kuşadası’na...

Didim 1. Zeytin Festivali kapsamında ülkemize gelen Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği üye ülkelerin temsilcileri Kuşadası’na bağlı Davutlar’da bulunan Zeytin ve Zeytin yağı müzesini gezdi. Gezi sonrasında değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrıco Lupı “Bu müzeyi dünyaya tanıtmamız gerekiyor" dedi.

Didim 1. Zeytin Festivali kapsamında ülkemize gelen Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği üye ülkelerin temsilcileri Davutlar’da bulunan Zeytin ve Zeytinyağı müzesini gezdi. Yabancı konuklara Aydın İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Oda yöneticileri ve Ticaret Odası Meclis Üyeleri eşlik etti. Yabancı konuklar Rehber eşliğinde Zeytin ve Zeytinyağı müzesini gezdi.

Reklam
Reklam

Gezi sonrasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrıco Lupı “Çok güzel bir festivaldi, heyecanlıydı, tarlaları gezdik, hasat yaptık zeytin topladık. Yöresel yemekleri tattık, çok hoşumuza gitti. Müzeyi zaten tanıyordum, geçen sene inşaat halindeyken gezmiştim. Bu sene tamamlandığını gördüm çok beğendim. Bu müzeyi dünyaya tanıtmamız gerekiyor. RECOMED derneğimizi Akdeniz şehirlerini birleştiren bir aile, ve bu şehirlerin tüm güzelliklerini dünyaya tanıtma özelliğine de sahiptir. Buna inanıyorum ki bu hedefine ulaşacaktır" dedi.

“MÜZE AKDENİZ ŞEHİRLERİ BİRLİĞİNDE DEĞERLENDİRİLECEK”

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise 2 gün festivalin yapıldığını ve Değirmen Restorantta da bir gezi planı ayarladıklarını söyleyerek “Böyle bir müzenin olması ülkemiz açısından guru kaynağı; Bizde bu gurur kaynağımızı yabancı konuklara gösterdik. Bizde daha önce İtalya’da böle biz müzeyi gezdik ama burayı görünce çok beğendiler ve bunu turizm amaçlı kullanmamız noktasında önerileri oldu. Bu müzeyi Akdeniz şehirler birliğinde değerlendirelim; bu bizim için çok olumlu olacaktır diyerek görüş bildirdiler. Gürsel tonbul ve eşine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Reklam
Reklam

Aydın İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal ise Zeytin Festivalinin çok güzel geçtiğini belirterek “Bu etkinlik hem zeytin, hem zeytinyağı tanıtımına ve gelişmesine katkı sağlayacak ayrıca Ülkemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Yabancı konuklarımız da mutlu ve mesut şekilde ayrılıyorlar, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: