Yabancı Konuklardan Vali Daşöz’e Ziyaret

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’ya gelen yabancı konuklar, geleneksel mesir macunu saçım...

473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa’ya gelen yabancı konuklar, geleneksel mesir macunu saçım töreninin ardından Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti.

Ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Köroğlu, Makedonya Büyükelçi Müsteşarı Shprea Jusufı, Bosna Hersek Prıjedor Belediye Başkanı Sead Jakupovıc, Almanya Ingolstadt Belediye Başkanı Albert Wıttmann ve ülkelerin temsilcileri katıldı. Manisa gelişen ve güzelleşen bir şehir olduğunu belirten Almanya’nın Ingolstadt Belediye Başkanı Albert Wıttmann, “Manisa’yı her gelişimde farklı güzellikte görüyorum. Türkiye’nin de ilerlediğini, güzelleştiğini, bir Avrupa ülkesine eş değer olduğunu görüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bosna Hersek Prıjedor Belediye Başkanı Sead Jakupovıc de, “Festival boyunca Manisa’nın kültürünü tanımış olduk. Hem kültürel açıdan hem de iş açısından aramızdaki bu sevgi ve gönül köprüsünü büyütelim. Ülkemize bekliyoruz” diye konuştu. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bosna Hersek Prıjedor Belediye Başkanı Sead Jakupovıc’e, “Festival kapsamında ufak tefek hatalarımız olmuş olabilir. Bosna Hersek’i dost ve kardeş ülke olarak görüyoruz. Manisa’mıza her zaman bekleriz. Ülkenize selamlarımız ve iyi dileklerimizin yanında şehrimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini iletin” diye konuştu.

Manisa ile Ingolstadt’ın kardeş şehir olduğunu ifade eden Vali Daşöz, Belediye Başkanı Albert Wıttmann’e, “Kardeş şehir olarak her yıl sizleri festivale bekliyoruz. Festivalimize çok büyük anlam ve güzellik katınız. Bu ilişkiler daha da büyüyüp gelişecek. Manisalılar kardeş şehir olmaktan çok mutlular” şeklinde konuştu.

Delegasyonlarını kabul ettiği için Vali Daşöz’e teşekkür eden Almanya’nın Ingolstad Belediye Başkanı Albert Wıttmann, şunları söyledi: “Geçmişten bugüne Manisa’ya 4. defa geliyorum. Manisa gelişen, güzelleşen bir şehir. Manisa’yı her gelişimde farklı güzellikte görüyorum. Türkiye’nin de ilerlediğini güzel bir Avrupa ülkesine eş değer olduğunu görüyorum. Ingolstadt’da 8 bin çalışan Türk dostumuz, misafirimiz var. Onlar için örnek olduğuna inandığımız, beraber yaptığımız çok güzel bir camii bulunmakta. Temmuz ayında büyük bir festivalimiz oluyor, festivalimize davet ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Ziyarette Makedonya Büyükelçi Müsteşarı Shprea Jusufı, Vali Daşöz’e 473. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında göstermiş olduğu ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret sonunda Vali Daşöz yabancı konuk ülkelerin temsilcilerine günün anısına Mesir Macunu ile Manisa’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz