Yabancı Öğrenciler Gönüllü İtfaiyeci Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine Kocaeli Üniversitesi’nden yabancı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM tarafından verilen gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine Kocaeli Üniversitesi’nden yabancı uyruklu öğrenciler katıldı. Yabancı öğrenciler teorik ve pratik eğitimlerin ardından gönüllü itfaiyecilik sertifikası almaya hak kazandı.

Uzman eğitmenler tarafından eğitimler Büyükşehir İtfaiyesi Eğitim Alanında gerçekleşti. Komor Adaları, Özbekistan, Kenya, Arnavutluk, Türkmenistan gibi ülkelerden gelen öğrenciler eğitimlerde heyecanlı dakikalar yaşadı. Yangın söndürme tatbikatında heyecanlanan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi yabancı öğrencileri daha sonra başarı ile eğitimi tamamladı.

Reklam
Reklam

Gönüllü İtfaiyeciler, olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda itfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi de bu konudaki eğitimlerini sürdürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: