Yabancı Öğrenciler, Türk Kültürünü Öğreniyor

 Comenius Programı kapsamında İsveç, Finlandiya, Polonya ve Almanya'dan Sakarya'ya gelen öğrenci ve öğretmenler, Türk kültürünü öğreniyor.

Comenius Programı kapsamında İsveç, Finlandiya, Polonya ve Almanya'dan Sakarya'ya gelen öğrenci ve öğretmenler, Türk kültürünü öğreniyor. Ali Dilmen Lisesinin konuğu olan 31 öğrenci ve 12 öğretmen, tarihi, turistik bölgeleri ve köyleri gezerek yöresel kültür hakkında bilgi ediniyor. Lisenin müdürü Melik Hayri Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuk öğrencilerin Türk öğrencilerin evlerinde konakladığını söyledi. Misafirlere Acarlar Longozu, Sakarya Nehri ve Bayraktepe'deki müzeyi gezdirdiklerini anlatan Çetinkaya, "Aşure günlerini yaşıyoruz. Öğrencilere ve öğretmenlere aşure gününün ne olduğunu, aşurenin pişirilme aşamalarını gösterdik ve kendilerine ikram ettik. Yöresel yemeklerimiz de çok hoşlarına gidiyor" şeklinde konuştu. Türk insanının sahip olduğu özelikleri anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Çetinkaya, şunları belirtti: "Zaman zaman Türklerle ilgili görüşlerini beyan ediyorlar. Türkleri yanlış tanıdıklarını, Türk insanının çok iyi olduğunu, Türkiye'nin sürekli gelişen bir ülke olduğunu söylüyorlar, bizim için memnuniyet verici. Ülkemiz adına onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Öğrecilerimize daha sonra Sapanca'yı, Ali Fuatpaşa Müzesi'ni ve Taraklı evlerini gezdirip gezimizi sonlandıracağız." - Misafir öğrenciler İsveç'ten gelen 10. sınıf öğrecisi Sara Lindh ise Sakarya'nın güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, "Türk insanı çok misafirperver, herkes çok iyi davranıyor. İnsanların bu kadar iyi davranması beni çok şaşırtıyor" dedi. Almanya'dan gelen 10. sınıf öğrencisi Jonathan Autalyon da Türk yemeklerinin hoşuna gittiğini, özellikle baklavayı çok sevdiğini dile getirdi. Autalyon, Türk öğrencilerinin sosyal ve samimi olduğuna dikkati çekerek, Türkleri ve Sakarya'yı sevdiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz