Yabancı Öğrencilere Fındığı Tanıttı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, sokak hayvanlarına ev yapmak amacıyla bir araya gelen beş ülkeden 36 öğrenciyi ağırladı. Ziyarette Vali Düzgün,

Ordu Valisi Orhan Düzgün, sokak hayvanlarına ev yapmak amacıyla bir araya gelen beş ülkeden 36 öğrenciyi ağırladı. Ziyarette Vali Düzgün, yabancı öğrencilere fındık hakkında bilgi verdi.

İnternet ortamında tanışan ve oluşturdukları "Evim Evim Güzel Evim" projesiyle sokak hayvanlarına ev yapmayı amaçlayarak bir ayaya gelen beş farklı ülkeden toplam 36 öğrenci, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu'nda ağırladığı öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Düzgün, dünyanın en lezzetli fındığının Ordu'da yetiştiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Ordu'nun, dünyada fındığın başkenti olarak bilinen Karadeniz Bölgesi'nin güzel ve şirin bir kenti olduğunu anlatan Düzgün, şunları kaydetti:

"Dünya'nın en lezzetli fındıkları Ordu'da yetiştiriliyor. Dünyadaki her 4 fındığın 3'ü Türkiye'de, onunda birisi Ordu'da yetişiyor. Ayrıca hepinizin çok sevdiği ve Avrupa'da üretilen çikolatalarında önemli bir kısmı, hatta tamamına yakını Türk fındığı kullanılarak üretiliyor. Fındıkla beraber Ordu'nun değişik tarımsal ürünleri de var. Bal ve kivi bu ürünlerin başında geliyor."

Konuşmanın ardından Vali Düzgün, içinde fındık bulunan paketleri öğrencilere hediye etti.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: