Yabancı Öğrencilerin Türk Bayrağı Sevgisi

"Bizim Kültürümüz" (Our Culture) adlı proje kapsamında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine gelen Türk,...

"Bizim Kültürümüz" (Our Culture) adlı proje kapsamında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine gelen Türk, Portekiz ve Romanyalı öğrenciler, veda gecesinde Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

“Bizim Kültürümüz” adlı projesi kapsamında Çanakkale'nin Küçükkuyu Beldesinde kamp kuran 16 Türk, 16 Portekizli ile 16 Romanyalı öğrenci, burada kendi kültürlerini birer gün olarak tanıttı. İlk olarak Portekiz grubu kendi kültürlerini diğer öğrencilere sundu. 16 kişilik öğrenci grubu Portekiz yemeklerini pişirip arkadaşlarına ikram etti. Portekiz oyunlarını da arkadaşlarına öğretip oynamaya çalıştılar. Aynı gün Portekiz ürünlerini de sergileyip ikram eden öğrenciler, daha sonra halk oyunlarını oynayıp Portekiz pop müziğiyle dans etti. Romanya gününde ise Romanya yemeklerini pişiren lise öğrencileri yemekleri konuklara ikram etti. Gece ise Romanya pop şarkıları eşliğinde eğlenerek devam edildi. Türk gecesinde ise toplanma alanı balonlar ve süs eşyaları ile süslenip büyük boy Türk bayrağı asıldı. Yeniçeri kostümlü erkek öğrenci ile sultan kostümlü kız öğrenci büyük ilgi görürken, yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayrağı önünde değil de Türk bayrağının önünde fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf çekme işi yarım saatten fazla sürdü. Ardından Türk öğrencilerin hazırladıkları yaprak sarması dolma, kısır, çiğ köfte gibi özel yemekler ikram edildi. Gecenin sürprizi ise kına gecesi oldu. Bir öğrenci gelin olurken Türk adeti kına gecesi gösterildi.

10 aydır bu projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Türk grubunun temsilcisi Funda Dicle, “Bir haftalık kampta Avrupa ve dünya ülkeleri kültürleri hakkında eğitim ve atölye çalışmaları yapıldı. Kampa katılan ülkelerin folkloru, yemekleri ve takı-tasarım gibi kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Portekiz ve Romanya'dan normal lise öğrencileri bu kampa katılırken Türkiye de ise yetiştirme yurtlarında yetişip üniversitelerde okuyan Erzincan, Ankara, Muş, Artvin, Eskişehir, Kırklareli İstanbul ve Denizli gibi illerden gelen 16 gencimiz katıldı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz