Yabancı Öğrencilerinden Suriye Halkına Yardım

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören 11 ülkenin öğrencileri, iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriye halkına topladıkları 28 koli giyim, gıda, tıbbi, temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile çocuklar için oyuncaklar gönderdi.

Suriye, Libya, Nijer, Kazakistan, Filistin, Afganistan, Ukrayna, İsveç, Tunus, Somali ve Malezya’dan gelerek KTO Karatay Üniversitesi TÖMER’de eğitim gören öğrenciler, iş savaşın yaşandığı Suriye’de mağdur olan halk için yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 28 koli giyim, gıda, tıbbi, temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile çocuklar için oyuncak toplandı. Toplanan malzemeler, Suriye halkına ulaştırılmak üzere bir yardım derneğine teslim edildi.

Reklam
Reklam

“KAZANAN SURİYE HALKI”

KTO Karatay Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Türkçe Okutmanı Ülkü Çalık, 2012 Eylül ayı itibariyle kurs programına başladıklarını ve başbakanlık bursu alan pek çok öğrenciyi üniversitelerinde konuk olarak ağırladıklarını ifade etti. Burslu öğrenciler arasında Suriyeli öğrencilerin de olduğunu belirten Çalık, “Kendi arkadaşlarımızın akrabalarına yardım etmek isteyen bir grup öğrencimiz, öğrenci topluluğu oluşturdular. Ve bu topluluk paralelinde de üniversitemiz bünyesindeki diğer fakültelerle birlikte bir yardım kampanyası hazırladık. Ben sadece danışman hocaları olarak kendilerine yardımcı oldum. Ama TÖMER öğrencileri Suriye halkı için yardım toplarken aynı zamanda onlardan Türkçe öğrendiler. Türk öğrencilerde TÖMER’i tanıyıp yabancı öğrencilerle tanışma fırsatı yakaladılar. Karşılıklı bir kazanç var. Burada asıl kazanan Suriye halkı. Biz onlara destek olma bilincini uyandırdık hep birlikte. Bu da bizim için gurur verici bir durum” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE YARDIM ETMELİ”

Reklam
Reklam

Yardım kampanyasını organize eden Kazakistanlı TÖMER öğrencisi Kunimay Zhubatkanova, Türkiye’ye yeni geldiğini ve bu yüzden Türkçe öğrenmek için TÖMER’de eğitim almaya başladığını kaydetti. Kendi sınıflarında başka yabancı öğrencilerin de bulunduğunu dile getiren Zhubatkanova, “Bizim sınıfımızda Suriyeli öğrencilerde var. Biz onlara yardım etmek istedik. O yüzden böyle bir kampanyayı başlattık. Bana bu proje konusunda Ülkü hocam fikir verdi. Bende daha önce Kazakistan'da üniversitede böyle projeler yaptığım için tamam dedim. Biz de bütün TÖMER öğrencileri toplanıp kampanya başlattık. Öğrencilerden kullanmadıkları kıyafetleri, malzemeleri, temizlik malzemelerini getirmelerini istedik. Şimdi burada erkek, kadın, çocuk kıyafetlerinin dışında, oyuncaklar, ilaçlar, ayakkabı, başörtüsü, diş fırçası gibi malzemeler topladık. Hepsini ayrı ayrı kutulara doldurduk. İnsanlara günlük hayatlarında lazım olan her şeyi düşündük. İnşallah onlara yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. Neden Suriye’ye yardım ettik? Çünkü biz Müslüman’ız, birbirimize destek olmamız, yardım etmemiz lazım” dedi.

Reklam
Reklam

Toplanan 4'ü büyük 28 koli yardım malzemesi üniversite görevlileri tarafından Suriye halkına ulaştırılmak üzere yardım derneğine teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: