Yabancı Öğretim Üyelerinden Rektör Uysal’a Ziyaret

Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında Karabük Üniversitesi’ne gelen yabancı öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı...

Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında Karabük Üniversitesi’ne gelen yabancı öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

Litvanya’da bulunan Leipaja University, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Inta Klasone ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Irina Strazdina, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler. AB Eğitim ve Gençlik Programları LLP/Erasmus Programı Personel Hareketliliği kapsamında bir haftalığına Litvanya’dan Karabük Üniversitesi’ne gelmiş olduklarını belirten Doç. Dr. Inta Klasone, “Karabük Üniversitesi gerçekten çok genç ve modern bir üniversite. Buraya geldiğinizde sizi şehir içerisinde yeni bir şehir karşılıyor sanki. Beş yıllık gibi genç bir üniversite olmasına rağmen dinamik bir akademik kadroya ve kaliteli bir eğitime sistemine sahip olduğunu gördük. Umuyorum ki; birçok alanda işbirliklerimiz olacaktır. İlişkilerimizi daha da ilerletmek için her türlü işbirliğine varız. Bu ziyaret her iki üniversite için bir köprü vazifesi görecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Misafirlerini üniversitede görmekten memnun olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Yaptığımız hızlı değişimler, gerçekleştirdiğimiz projeler ve hedeflerimiz bakımından, genç yaşına karşın dünyanın köklü ve saygın bilim kuruluşlarıyla birlikte adından söz edilir bir konuma ulaşan Karabük Üniversitesi Erasmus programında da hızlı bir gelişme göstermiştir. Program kapsamında bugün itibariyle 21 Avrupa Birliği ülkesinde 108 üniversite ile 868 bölümde ikili antlaşmamız bulunmaktadır. İkili işbirliği antlaşması yapılan Avrupa Üniversiteleri ile ilişkileri güçlendirerek yeni proje ortaklıkları oluşturmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde Erasmus değişim programının tanıtılması ve farkındalık oluşturulmasına yönelik, eğitim ve tanıtım toplantılarının sayısını her geçen gün arttırmaktayız. Yapılan ikili anlaşmalar sonucunda gerek öğretim üyelerimiz gerekse öğrencilerimiz uluslararası platformda farklı ülkelerin öğrenci ve öğretim üyeleri ile bilimsel ve kültürel alışveriş yapma imkanına sahip olmaktadırlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret sonunda Rektör Uysal, Doç. Dr. Inta Klasone ve Doç. Dr. Irina Strazdina’ya, Doç. Dr. Inta Klasone de Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a hediyelerini takdim ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: