Yabancı Ülke Markalarının Tercihi Bilişim Sektörü

Türkiye’de 2011 yılında olduğu gibi 2012’de de mağazacılık ve tekstil sektörleri en çok marka başvurusu...

Türkiye’de 2011 yılında olduğu gibi 2012’de de mağazacılık ve tekstil sektörleri en çok marka başvurusu yapılan marka sınıfları oldular.

Marka tescil ve patent ofisi Acar Patent’ in Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendirerek hazırladığı rapora göre, Türkiye’de en çok marka başvurusu 35. sınıfta gerçekleşti.

2011 yılında 35. sınıfta (mağazacılık-satış) yapılan değişiklik ile birlikte marka tescil başvurularında Avrupa liderliğini eline geçiren Türkiye’ de, 2012 yılında da en çok rağbet mağazacılık sektörüne gösteriliyor.

Reklam
Reklam

Mağazacılık - satış sektörü marka başvurularında ilk sırayı alırken, tekstil işletmeleri de en çok marka tescili yaptıran sektör olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’de bu iki marka sınıfından sonra en çok başvuru yapılan iş kolları restaurant-otel, eğitim-öğretim ve gıda sektörleri olurken, her geçen gün daha da büyüyen inşaat firmaları da markalaşma çalışmalarına katılmaya başladı.

Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş, marka başvurularının artarak devam ettiğini belirtirken, yabancı ülke markalarının da Türkiye pazarında kendilerine yer bulma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Özellikle son zamanlarda Global ekonomideki payı ile dikkat çekmeyi başararak, dünyanın en değerli 19. Marka ülkesi olmayı başaran Türkiye, yabancı ülke markalarının da ilgi odağı olmayı başardı.

2012 yılının ilk altı ayında Türkiye’ye 1.000’ in üstünde marka başvurusu yapan ABD zirvede yer alırken, Almanya 850 marka başvurusu ile yakın takipçisi oldu.

Bu iki ülkeden sonra Türkiye’ de en çok marka tescil yaptırmak isteyen ülkeler sırasıyla Fransa, İtalya, Çin, İngiltere, Japonya, Kore oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye’de en çok marka tescili 35. sınıfta (mağazacılık - satış) yapılırken, yabancı ülke markalarının tercihi ise bilişim sektöründen yana oldu.

En çok marka başvurusu elektronik - bilgisayar sınıflarında yapılırken, ilaç, mağazacılık ve tekstil sektörleri daha sonra rağbet gören iş kolları oldular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: