Yabancı Ülke Ve Örgütlerden Beşiktaş'taki Terör Saldırılarına Kınama Mesajları

 ANKARA, Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletti. İspanya

ANKARA, Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletti. İspanya Dışişleri Bakanlığı'nda AB'ye Üye ve Aday Ülkelerle İkili İlişkilerden Sorumlu Büyükelçi Viktoria Morera, Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'u telefonla arayarak taziyelerini iletti. Katar Emiri Şeyh Tamim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletirken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir taziye mesajı iletildi. Bahskeonu'nun taziye mesajı Kazakistan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde de yayınlandı.

Reklam
Reklam

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI PAVLOPULOS'DAN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONU
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde taziye dileklerini iletti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi George Yennimatas, Atina Büyükelçisi Halit Çevik'i telefonla arayarak, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un talimatı üzerine aradığını ve en derin taziyelerini dayanışma duygularıyla birlikte sunmak istediklerini ifade etti.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletti. Veliaht Prens Şeyh Nawaf ile Başbakan Şeyh Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah da Erdoğan'a birer taziye mesaj gönderdi. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletirken, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa tarafından Erdoğan'a taziye mesajı iletti.

AB, ABD, AVRUPA KONSEYİ, BM ve NATO'DAN AÇIKLAMA
Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price tarafından saldırıyı kınayan ve taziye dilekleri içeren bir açıklama yayınlandı.
Avrupa Konseyi Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından da saldırıyı kınayan ve Türkiye ile dayanışma ifadeleri içeren bir açıklama yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: