Yabancı Üniversite Öğrencilerine Türkçe Eğitimi

Çeşitli ülkelerden üniversite eğitimi için Tokat'a gelen öğrenciler, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi' nde(TÖMER) Türkçe eğitimi alıyor.

Çeşitli ülkelerden üniversite eğitimi için Tokat'a gelen öğrenciler, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe eğitimi alıyor. TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GOÜ TÖMER'in 2012 yılında kurulduğunu söyledi. Merkezlerinin, 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde eğitim vermeye başladığını ifade eden Yılmaz, "TÖMER'de çok sayıda farklı fakülte ve bölümden yabancı uyruklu öğrenci Türkçe öğrenmektedir. Yabancı uyruklu 28 öğrencimiz, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Güz döneminde GOÜ-TÖMER'de aldıkları Türkçe eğitimlerini başarıyla tamamlayarak üniversitemizin çeşitli fakültelerinde eğitimlerine başlamışlardır. Merkezimizde Türkmenistan, Tacikistan, Azerbaycan, Kenya, Afganistan, Almanya, Fas, Etiyopya ve Irak gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler Türkçe dil eğitimi almaktadır" diye konuştu. Öğrencilerin Türkçe öğrenmesi için haftanın 5 günü Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Metni'ne uygun eğitim verdiklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Öğrencilerimiz Türkçe'yi ve Türk kültürünü yaşayarak öğrendikleri için, oldukça başarılı oldular. Merkezimizden sadece öğrencilerimiz faydalanmıyor. Şehrimizde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarımız da faydalanmaktadır. Merkezimizin amacı yurt dışından eğitim amacıyla gelen öğrencilerimize Türk dilini öğretmek, Türkiye'yi, Tokat'ı ve Türk kültürünü tanıtmak, Türkçe ve başka dillerin öğretimi konusunda çalışmalar yapmak. Geçen sene ve bu sene merkezimizde 120 öğrenci Türkçe'yi öğrendi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: