Yabancı Uyruklu Öğretim Üyesinden, Annelere Sağlık, Afiyet Ve Uzun Ömür Duası

Hitit Üniversitesi Arap Dili ve Kültürü Kulübü, 'Anneler Günü' kapsamında Çorum Atıf Uzelgün Huzurevi'nde kalan...

Hitit Üniversitesi Arap Dili ve Kültürü Kulübü, 'Anneler Günü' kapsamında Çorum Atıf Uzelgün Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Yabancı uyruklu öğretim görevlisi Dr. Abdulkerim El-Ubeydi de annelere sağlık, afiyet ve uzun ömür duası yaptı. Arapça Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Civelek başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yaşlı kadınlara çiçek alarak elini öpen öğrenciler, annelerinden ayrı geçirdikleri dönemde huzurevinde kalan yaşlıları anneleri olarak kabul ettiklerini ve bu amaçla ziyaret ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Yakup Civelek, çoğunluğu kız öğrenciden oluşan ziyarette, 'huzurevinde kalan anneler bizimde annemizdir' sloganı ile yola çıktıklarını belirtti. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisine hatırlatan Civelek, Allah’ın anne ve babalara 'uf, öf' bile demeyi yasakladığını kaydetti.

Yabancı uyruklu öğretim görevlisi Dr. Abdulkerim El-Ubeydi de annelere sağlık, afiyet ve uzun ömür duası yaptı. Türkçe bilmeyen El-Ubeydi'nin konuşması Türkçe'ye çevrildi. İslam dininde ve sosyal hayatta annelerin yeri ve önemi hakkında kısa bir konuşma yapan El-Ubeydi, annelere karşı sevgi, saygı ve muhabbetin her daim biraz daha artması gerektiğini ifade etti.

Yaşlandıkları zaman onlarla daha çok ilgilenilmesi gerektiğine değinen El-Ubeydi, annelerin evlatlarına verdiği değeri onların da annelerine vermesi gerektiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: