Yabancı Uzmanlar Mamak’ı Inceledi

Avrupalı 21 özel eğitim uzmanı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen uluslararası konferans için Ankara'ya...

Avrupalı 21 özel eğitim uzmanı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen uluslararası konferans için Ankara'ya geldi. Avrupalı uzmanlar Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen uluslararası konferansa katıldıktan sonra ilçede incelemelerde bulundu.

Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Hibe Programı kapsamında iki yıldır 'Kaynaştırma Öğrencilerinin Mesleki Eğitiminden Sorumlu Personelin Yeterliliklerinin Artırılması Projesi' yürütülüyor. Projenin Ankara ayağı, Ortaköy 80. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Özel Ortak Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Mamak'ta düzenlenen projeyle ilgili uluslararası konferansa Avrupalı 21 özel eğitim uzmanı yanı sıra Kaymakam Ertuğrul Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, proje ortağı kurum personeli ve aileler katıldı.

Reklam
Reklam

Meslek Lisesi Müdürü Suat Ekici, programda yaptığı konuşmada iki yıllık proje sürecine dair katılımcılara yerel kurumların kazanımlarını anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş da ilçenin eğitim potansiyeli ve son yıllarda ilçe olarak AB projelerinde gösterdikleri başarılardan söz etti.

Özel Ortak Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Enver Pehlivanoğlu ise yaptığı sunumla proje kapsamında Mamak genelinde gördükleri destekle yaklaşık 500 aileye eğitim verdiklerini söyledi.

Proje koordinatörü Ercan Küçükaslan’ın süreci değerlendiren konuşması sonrasında 21 yabancı konuğa sertifikaları ve kaynaştırma öğrencileri tarafından hazırlanan hediyeleri sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: