Yabancı Yatırımcı Seçim Öncesi Devlet Tahvili Ve Hisse Senedi Sattı

- Yurtdışında yerleşik kişiler, genel seçimler yaklaşırken, hisse senedi ve devlet tahvili satışı yaptılar. Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin

- Yurtdışında yerleşik kişiler, genel seçimler yaklaşırken, hisse senedi ve devlet tahvili satışı yaptılar.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) stoku 29 Mayıs haftası itibarıyla, bir önceki haftadaki 42.54 milyar dolardan, 29 Mayıs haftasında 40.69 milyar dolara geriledi.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku da aynı dönem itibarıyla 56.60 milyar dolardan 53.19 milyar dolara düştü.

Böylece, yurt dışında yerleşiklerin DİBS ve hisse senedi portföylerindeki toplam azalma bir haftada toplam 5.26 milyar dolar oldu.

Reklam
Reklam

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS portföyü 29 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 212.5 milyon dolar azaldı.

Aynı dönemde, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü de net 89.8 milyon dolar azaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz