Yabancı Yatırımcı Tahvil Sattı, Hisse Aldı

- Yabancı yatırımcılar, geçen hafta daha çok portföylerindeki tahvil, bono gibi devlet iç borçlanma senetlerini (DİBS) satıp, Borsa İstanbul'dan hisse

- Yabancı yatırımcılar, geçen hafta daha çok portföylerindeki tahvil, bono gibi devlet iç borçlanma senetlerini (DİBS) satıp, Borsa İstanbul'dan hisse senedi aldılar.
Merkez Bankası verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS portföyü bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 222.4 milyon dolar azaldı.
Buna karşılık, bu kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise net 48.2 milyon dolar arttı.
Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 7 Temmuz haftası itibarıyla 30.4 milyar dolar, hisse senedi stoku da 47.5 milyar dolar oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz