Yabancı Yatırımcıların Hisse Ve Tahvil Portföyü Yükseldi

- Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki hisse senedi ve devlet iç borçlanma senedi portföyleri geçen hafta toplam 486.4 milyon dolar yükseldi. Merkez Bankası'nın

- Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki hisse senedi ve devlet iç borçlanma senedi portföyleri geçen hafta toplam 486.4 milyon dolar yükseldi.
Merkez Bankası'nın verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi portföyü 12 Mayıs ile biten haftada bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 263 milyon dolar arttı.
Böylece, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi stoku aynı hafta itibarıyla 28.65 milyar dolar oldu.
Aynı dönemde, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde net 223.4 milyon dolar arttı ve hisse senedi stoku da 43.9 milyar dolardan 44.56 milyar dolara yükseldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: