Yabancı Yatırımcıların Portföylerinde Tahvil Arttı, Hisse Azaldı

- Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 11 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı

- Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü 11 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 28.6 milyon dolar arttı.

Merkez Bankası verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde net 86.6 milyon dolar azaldı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 11 Eylül haftası itibarıyla 31.55 milyar dolar oldu. Verilere göre, 4 Eylül haftasında DİBS stoku 32.86 milyar dolar, arındırılmış çıkış tutarı 763.2 milyon dolar olmuştu.

Reklam
Reklam

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 11 Eylül haftası itibarıyla 41.59 milyar dolardan 39.37 milyar dolara geriledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz