Yabancılara mülk satışında 3'lü model

Ankara - Yabancılara mülk satışında 3 ayrı model uygulamaya konuluyor. İspanya modeli, kent projeleri ve emeklilere özel hizmet paketleri yoluyla, çok sayıda yabancının Türkiye'ye çekilebileceği belirtiliyor.

Maliye ve Turizm Bakanlıkları, İspanya Modeliyle ilgili planlama çalışmalarını sürdürüyor. Sona yaklaşan bu çalışmalarda Antalya-Kızılca ve
Aydın-Didim, İspanya modelinin ilk uygulama alanları olarak belirlendi.

Bu 2 bölgede, cazibe merkezleri oluşturulacak ve yabancılar için özel sektör kanalıyla golf sahaları, 2. konut niteliğinde konutlar ve sosyal tesisler inşa ettirilecek. Hazineye ait araziler de bu işe tahsis edilecek. İspanya modeli çalışmaları sırasında, inşaatı ve işletmeyi üstlenen firmalara dönük bazı vergi kolaylıkları da düşünülüyor.

Reklam
Reklam

İspanya modelinde, ikinci konut olarak nitelenen evler, daha proje aşamasında elden çıkarılıyor. İnşaatları ve işletmeyi üstlenen firmalar, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde proje maketleri ile tanıtımda bulunarak, satış yapıyor.

İspanya'da sadece golf sahaları çevresinde inşa edilen villaların 1 ile 3 milyon dolar arasında bir bedelle yabancılara satıldığı belirtiliyor.