Yabancılara TV satışı yasalaştı

ANKARA (İHA) - TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen ve Meclis'e gönderilen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) iştiraklerinin veya yönetim ve denetimi devralınan şirketlerin hisselerinin veya aktiflerinin satışında Fon'a da yetki veren, ulusal radyo ve televizyonların yabancılara satışına imkan sağlayan yasa, kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen ve tekrar görüşülmek üzere Meclis'e gönderilen, TMSF iştiraklerinin veya yönetim ve denetimi devralınan şirketlerin hisselerinin veya aktiflerinin satışında Fon'a da yetki veren, ulusal radyo ve televizyonların yabancılara satışına imkan sağlayan yasa, Sezer'in iade gerekçesi doğrultusunda değiştirilerek komisyonda benimsenmişti. Yasa, bugün akşam saatlerinde Genel Kurul'da ele alınarak çok kısa bir sürede kabul edildi.
Buna göre, yasanın birinci maddesindeki, "ihalenin feshi için açılan idari dava sonunda yargı yerince ihalenin iptaline karar verilse de alıcısına teslim edilmiş olan ihale konusu mal, hak ve varlıkların geri verilmesinin istenilemeyeceği"ne ilişkin hükmü, maddeden çıkarılmış oldu.

Reklam
Reklam