Yabancıların Hisse-Tahvil Portföyleri Yeniden Artışta

- Küresel yatırımcıların Türkiye'deki kısa vadeli yatırımlarının ağırlığını oluşturan hisse senedi ve devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyleri, geçen yılın

- Küresel yatırımcıların Türkiye'deki kısa vadeli yatırımlarının ağırlığını oluşturan hisse senedi ve devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyleri, geçen yılın son haftasında yeniden artışa geçti.

Merkez Bankası verilerine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü 26 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 184.5 milyon dolar artarken, DİBS portföyü ise net 60.2 milyon dolar azaldı.

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 26 Aralık haftası itibarıyla 51.65 milyar dolar ve hisse stoku da 61.96 milyar dolar olmak üzere toplam 113.61 milyar dolar oldu.

Reklam
Reklam

Verilere göre, 19 Aralık haftasında DİBS stoku 51.21 milyar dolar, hisse senedi stoku ise 60.46 milyar dolar olmak üzere toplam 111.67 milyar dolar düzeyindeydi.

Yabancıların 5 Aralık haftasında toplam 119.71 milyar dolar olan DİBS ve hisse senetlerinden oluşan portföyleri 12 Aralık haftasında da 115.49 milyar dolara düşmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: