Yabangülü meyvesi kuşburnu C vitamini kaynağı!

Ufacık meyvenin büyük faydaları var!

Yabangülünün meyvesi olan kuşburnu, çiçeklenme bittiğinde toplanır. Kuşburnu çok geniş bir yelpazede farklı işlevleri için kullanılmaktadır. Kuşburnu inanılmaz bir C vitamini kaynağıdır. Bir portakalda bulunan C vitamininden daha fazla vitamin içerir. Birçok hastalıktan, bakıma kadar farklı faydaları bulunmaktadır. Uzmanlar kuşburnunu, taze olarak tükelmesi gerektiğini, ama kuru olarak alacaksanız mutlaka kapalı poşetlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Aksi halde C vitamini büyük ölçüde yok olmaktadır.

Reklam
Reklam

C vitamini
Herbalist David Hoffmann, yeni kitabında Kuşburnunun en iyi C vitamini kaynağı olduğundan söz ediyor. C vitamini vücudun bağışıklık sistemini arttırdığı gibi, enfeksiyonlarla mücadelesinde yardımcı olur. C vitamini bir antioksidandır ve vücut içindeki zararlı hücrelerin çoğalmasını önler. Maryland Üniversitesi Medical Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, C vitamini vücudumuzun kolajen üretmesine de yardımcı olur. Kolajen, kemik ve kasların çerçevesinde bulunur. C vitami ayrıca demir emilimini de sağlar.


Yaraları iyileştirir
Kuşburnu, vücudun çeşitli yerlerinde bulunan yaraların iyileşmesine de yardımcı olur. 4 çorba kaşığı kadar kuşburnunu sıkın veya kaynar suda haşlayın. Kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Haşlanmış kuşburnunu püre haline getirin ve yaralarınızın üzerine koyun. Yaralarınızın hızla iyileştiğini göreceksiniz.


Cilt Bakım
Kuşburnu yağı, kozmetik ürünleri için değerli bir maddedir. Kuşburnu yağı, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Ayrıca akne ve sivilce ile yanık izlerinin tedavisinde de kullanılır. Ayrıca cildi de nemlendirdiği için cildin su dengesini de mükemmel olarak sağlar. İsterseniz, kuşburunu çay olarak kullanarak da günde en fazla iki kez içebilirsiniz.

Reklam
Reklam


Kanser ve kalp hastalıkları
Kuşburnu, son yıllarda kanser önleyici olarak görülmektedir. Kuşburnu içinde bulunan antioksidanlar, kardiyovasküler hastalıklara karşı da yardımcı olmaktadır.


Romatoid artrit belirtileri
Son yıllarda Berlin'deki Sosyal Tıp Enstitüsü'nde yapılan araştırmalara göre, kuşburnunun romatoid artritin etkilerini azaltmak için faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.


Böbrekler ve kabızlık
Kuşburnu çayının içinde bulunan meyve asitleri mükemmel bir idrar söktürücü ve müshil ilacıdır. Böbrek sorunlarının belirtileri hafifletmek veya kabızlık sorununu çözümlenmesine yardımcı olmak için kullanılır. Bir yemek kaşığı ezilmiş kuşburnunun üzerine kaynayan suyu dökün. Birkaç dakika bekleyin ve kuşburnu çayını için. İsterseniz, içine bal da ekleyebilirsiniz.


Kuşburnunun yan etkileri Kuşburnu kullanan kişilerdeki en yaygın yan etki, bulantı, kusma ve hatta ishaldir.


Alerji belirtileri
Kuşburnu tozu, bazı kişilerde akut solunum yolu sorununa neden olmaktadır.

Reklam
Reklam


Diğer yan etkiler
Diyabetik ise kuşburnunu doktor tavsiyesi ile kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca bazı kişilerde böbrek taşlarının gelişimi riskini arttırabilir. Ayrıca ilaç alırken, kuşburnunu içip içmemeyi doktorunuza danışın.