Yabani Hayvanlara Yem

Yoğun kar yağışı nedeni ile Alaplı ve Ereğli ormanlarındaki yabani hayvanlar için 5 ton yem bırakıldı

Alaplı’da , kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Alaplı Kocaman Orman Bölge şefliği sorumluluğundaki ormanlara gelen ekipler orman arazisine yem bıraktılar

Orman ve Su İşleriZonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, gazetecilere yaptığı açıklamada,Alapı ve Ereğli ilçelerinde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığını belirterek, yaban hayvanları ve kuşların beslenmesi için ekiplerin yüksek kesimlerde doğaya yem bıraktığını söyledi.

Kış şartlarında yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamalarının zor olduğunu, bu amaçla kış aylarında yaban hayatı korunması gerektiğine dikkati çeken Örmeci, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Doğaya 5 ton kırık buğday ve 1 ton da yonca bıraktık. Ekiplerimiz bir yandan yem bırakırken bir yandan da yaban hayatına yönelik koruma kontrol faaliyetlerine devam etmektedir. Kış koşullarını takip ediyoruz.".

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şube Müdürü Sezgin Örmeci, kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için yemleme yaptıklarını söyledi. Örmeci, "Doğal örtü karla kaplanınca, yaban hayvanları da yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu hayvanlarının desteklenmelerine yönelik yemleme faaliyetlerimizi yaptık. Kuş türleri için buğday, karaca, geyik gibi hayvanların beslenebilmesi için de yine buğday ve yonca bıraktık. Yemleme çalışmalarımız, hava koşullarına göre devam ediyor" dedi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz