Yağ bezesi sandığı şişkinlik meğer kansermiş

İzmir’de yaşayan 41 yaşındaki Cengiz Bülbül, göğsünde çıkan ve yağ bezesi sandığı şişliği, büyümeye başlayınca hastaneye giderek aldırdı.

İzmir’de yaşayan 41 yaşındaki Cengiz Bülbül, göğsünde çıkan ve yağ bezesi sandığı şişliği, büyümeye başlayınca hastaneye giderek aldırdı. Her operasyondan sonra kitle yeniden büyüyünce aynı işlemi 3 yılda bir 3 kez tekrar ettirdi ancak yağ bezesi sandığı şişliğin aslında yumuşak doku kanseri olarak bilinen sarkoma olduğunu 15 yıl sonra öğrendiğinde şok geçirdi.
İlaç mümessili olarak çalışan Cengiz Bülbül, göğsündeki kitlenin sadece fiziki olarak rahatsızlık verdiğini, herhangi bir ağrıya sebep olmadığını ifade ederek, “10 yıl kadar önce hastaneye giderek kitleyi ilk kez aldırdım ancak kitleyi her aldırdığımda yeniden büyüyordu. Bu nedenle aynı kitleyi 3 yıl arayla 3 kez aldırdım. Hekimler her seferinde yağ bezesi diyerek alıp gönderdi beni. Son seferinde artık 4 santime kadar büyümüştü” dedi. Medicana International İzmir Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu’nun muayene ettiği Cengiz Bübül’ün pataloji raporunda, yağ bezesi sandığı kitlenin aslında yumuşak doku kanseri olarak bilinen sarkoma olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Ciddiye alınması gereken bir tümör
Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu, yumuşak doku sarkomlarının, vücudumuzdaki yumuşak dokularda baş gösteren kanserli tümörler olduğunu ifade ederek, “yumuşak dokular, vücuttaki diğer yapıları birbirine bağlar, onları destekler ve çevreler. Sarkomalar, kemiklerde, kıkırdakta, adaleler, tendonlar, yağ gibi organ veya dokuları çevreleyen, yumuşak bağdokusunda ve destekleyici dokularda ortaya çıkabiliyor. Kesinlikle ciddiye alınması gereken, ölümcül seyredebilen tümörlerdir” dedi. Sarkomaların erkeklerde kadınlara göre daha sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Gündeşlioğlu, “Yumuşak doku sarkomu vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir. Ancak en çok kollar, bacaklar, eller ve ayaklarda, göğüs, sırt, kalça, omuzlar ve karında görülürken, yaklaşık yüzde 10’u da baş ve boyunda ortaya çıkabilir. Yumuşak doku sarkomu ilk evrelerinde genellikle hiçbir belirti ve semptom göstermez. Tümör yumuşak dokuda büyüdükçe, şişme ya da yumrulara sebep olabilir.

Bacağından deri nakli yapıldı
Hastanın göğsündeki tümörü çıkarmak için çevresindeki alanın 10-15 santim çapında temizlediklerini anlatan Doç. Dr. Gündeşlioğlu, “Ameliyat esnasında o bölgedeki kolumuzu hareket ettiren kası aldık, kasın altındaki göğüs kemiğinin en üst tabakasını sıyırdık. Sonrasında bacağından deri alıp, göğsüne yama yaparak ameliyatı tamamladık” diye konuşarak, ciltte çıkan kitlelerin ve lezyonların ciddiye alınarak takip edilmesi uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz