Yağ Transferi İle Kırışıklıklara Son

Yaşlanma ile birlikte özellikle yüz bölgesinde meydana gelen hacim kaybı, incelme ve sarkmalara yegane çözüm...

Yaşlanma ile birlikte özellikle yüz bölgesinde meydana gelen hacim kaybı, incelme ve sarkmalara yegane çözüm olarak öne çıkan ‘yağ transferi’ uygulamasının son derece güvenli olduğunu belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Koray Coşkunfırat, son dönemlerde ilgi gören ‘yağ transferi’ uygulaması ile yüzdeki kırışıklıkların yok edildiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Koray Coşkunfırat, yağ transferi ile vücudun herhangi bir yerinden alınan yağ hücrelerinin özel işlemden geçirildikten sonra vücudun başka bir bölgesine verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Yağ transferinin en çok yüz bölgesine uygulandığını vurgulayan Prof.Dr. Coşkunfırat, yüz dışında kalçalara, dudaklara, ellere, memelere de bu yöntemin başarıyla uygulandığını belirtti. Prof.Dr. Koray Coşkunfırat, uygulamanın detayları ile ilgili şunları söyledi: “Yaşla beraber derinin alt tabakasında incelme olur, bu da yüz derisine ince ve sarkık bir görünüme neden olur. Yüze uygulanan yağ transferi ile hacim kaybı giderildiği gibi bir miktar germe etkisi oluşur. Ayrıştırılmış yağ hücreleri verilen bölgedeki kan dolaşımını artırarak derinin canlılığını ve kalitesini artırır. Yağ transferinin bir olumlu etkisi de yağ hücreleri konsantre edilerek verildiği zaman yağ hücrelerinin potansiyelinde olan ‘kök hücre’ transferinin de gerçekleştirilmiş olmasıdır ki bu sayede sadece hacim etkisi değil verildiği bölgede doku yenilenmesi sağlayarak daha genç bir görünüm kazanılmasına da yardımcı olmaktadır.”

SON DÖNEMLERİN EN POPÜLER UYGULAMASI

Yağ transferinin ağırlıklı olarak yüzdeki dudak, gözaltları, burun dudak çizgileri ve çene ucu bölgesine yapıldığını belirten Prof.Dr. Koray Coşkunfırat, bunun yanında yanakları doldurmak için ya da kaşların arasındaki derin olukları düzgün hale getirmek için de yağ transferinin ideal bir çözüm olduğunu söyledi. Son yıllarda yağ transferlerinin giderek popüler hale geldiğini belirten Prof.Dr. Coşkunfırat, bu uygulamanın germe ameliyatları ile birlikte kombine edilerek uygulandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yağ transferini uzun zamandır başarıyla gerçekleştirdiğini belirten Prof.Dr. Coşkunfırat, sözlerini şöyle tamamladı: “Yağ transferi lokal anestezi ya da genel anestezi ile uygulanır. Küçük borularla yağ alınarak, santrifüj edilir yağ hücreleri diğer dokulardan ayrılarak inceltilir. Daha sonra küçük şırıngalarla yüze verilir. Kalça ya da meme gibi çok geniş alanlara yağ verilecekse o zaman genel anestezi tercih edilebilir”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: