Yağış felakete dönüştü: 22 ölü

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Şırnak'ta meydana gelen su baskınlarında 22 kişi hayatını kaybetti. Bazı kişilerin de kaybolduğu bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketinde 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınların ise sabır ve başsağlığı diledi.

Kayıp vatandaşların bulunmasına yönelik çalışmaların ise hızla sürdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, meydana gelen felaketin ardından yapılan çalışmalarda devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birini de yaşandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Başbakanlık Basın Merkezi'den yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan etkili yağışların Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde sel ve su baskınlarına neden olduğu belirtildi.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI Açıklamada, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nce Erzurum Arama-Kurtarma Birliğinden 25 kişilik arama-kurtarna ekibinin, 1 adet kurtarma ve 1 adet personel aracı, 8 adet motopomp ile kurtarma botları ve diğer ekipmanların hava yoluyla Şırnak iline nakli amacıyla Genel Müdürlük koordinasyonunda Genelkurmay Başkanlığı'nca 1 adet C-l30 tipi nakliye uçağının tahsis edildiği kaydedildi. Siirt Havaalanına indirilecek olan ekiplerin öğle saatlerine doğru Şırnak iline ulaştırılmasının planlandığı belirtildi. Açıklamada, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'na ait helikopterlerle 2. Hava Kuvvet Komutanlığına ait botların ve arama-kurtarma timlerinin, belediye, kamu kurum ve kuruluşlarına ait iş makineleri ve araçların çalışmalara katılarak yağıştan etkilenen Çınar ve Bismil ilçelerinde mahsur kalan 300 vatandaşın tahliyesini sağladığı bildirildi.

Reklam
Reklam

GÜNEYDOĞU'DA YENİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri devam etmesi beklenen yağışların özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olabileceği uyarısında bulundular.

Yağışların yarın bir nebze de olsa azalacağını belirten yetkililer, "Cuma gününden itibaren pazar gününe kadar yine etkili aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Toprağın suya doyması nedeniyle bundan sonraki yağışlar sel baskınları ve taşkınlara yol açabilir" dediler.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin 3-4 gün içinde yağışın etkisi altına gireceğini ifade eden yetkililer, "Hava sıcaklıkları 14 ile 16 derece arasında değişecek. Hafta sonu ise 12 dereceye kadar düşecek" diye konuştular.