Yağışlar, barajların doluluk oranını yüzde 70’e çıkardı

Gaziantep’te gerçekleşen yağmur ve kar yağışları, barajların doluluk oranını yüzde 70’e ulaştırdı.Gaziantep Su ve Kanalizasyon...

Gaziantep’te gerçekleşen yağmur ve kar yağışları, barajların doluluk oranını yüzde 70’e ulaştırdı.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, kar ve yağmur yağışları ardından Gaziantep’e içme suyu temin eden Kartalkaya Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 70’e ulaştığını ifade etti.

GASKİ Genel Müdürü Uslusoy, Gaziantep’te artan nüfusa rağmen 8 yıldan bu yana herhangi bir su sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi. Yağışların, barajlardaki doluluk oranını yükselttiğini ve bunun da kendileri için sevindirici olduğunu dile getiren Uslusoy, kar ve yağmur sularının aynı zamanda yer altı içme suyu kaynaklarını da beslediğini, bu kaynakların da su seviyesinin yükselmesini sağladığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Son bir haftadır, bölgenin aralıksız bir şekilde yağış aldığını hatırlatan Uslusoy, “Bu nedenle barajlarımızdaki doluluk oranı da yükseldi. Bu yağışlardan önce su aldığımız barajdaki doluluk oranı yüzde 70 civarındaydı. Bu yağışların ardından, barajın yüzde 100 oranında dolu olacağını tahmin ediyoruz. Zaten son 8 yıldır bu kentin insanına kesintisiz bir hizmet veriyoruz. Bu yağışlar da çiftçileri olduğu gibi bizleri de mutlu etmektedir. Çünkü barajlarımız, istenen seviyede ve önümüzdeki yaz aylarının sıkıntısız geçeceğinin işaretidir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz