Yağışlar ot rekoltesini yükseltti

Muş’ta yağışlar hayvancılıkta kullanılan kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullanılan çayır otlarında verimliliği sağladı. <br/>...

Muş’ta yağışlar hayvancılıkta kullanılan kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullanılan çayır otlarında verimliliği sağladı.
Muş’un Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Şah Uçar (55) isimli çiftçi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin arazisini kiralayarak, hayvanlarının kaba yem ihtiyacını karşıladığını söyledi. Yağışların çayır otlarında verimlilik sağladığını belirten Mehmet Şah Uçar, "Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait olan 20 dönümlük araziyi 300 TL’ye kiraladım. Çocuklarımla arazideki otları biçip hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılayacağız. Yaklaşık olarak 5 günden beri burada çalışıyoruz, çalışmalarımız 5 gün daha devam edecek." dedi. 8 nüfusun geçimini hayvancılık yaparak sağladığını belirten Uçar, kira karşılığı yıllık olarak aldığı arazileri biçerek, hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığını vurguladı.
Mehmet Şah Uçar’ın oğlu Metin Uçar ise, babası ile birlikte arazide çalışıp hayvanlarına ot biçtiklerini söyledi. Oğul Uçan, "Allah’ın rahmeti bu yıl bol olduğu için kiraladığımız arazilerde verim elde ettik. Böylelikle hayvanlarımız için verimli bir yıl geçirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Kurumlara ait olan arazileri kiralayıp hayvanlarının geçimlerini sağladıklarını vurgulayan Uçar, meralarda bile ot verimliliği olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz