Yağışlı hava etkisini kaybediyor

Yağışlı havanın etkisini kaybetmesi ile birlikte iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 1 ila 3 derece düşmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle tarımsal faaliyetin başladığı ve sürdüğü bazı bölgelerimizde don olayı bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre, bugün (Salı) iç ve batı kesimlerin parçalı az bulutlu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurt geneli yarın (Çarşamba) parçalı az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimler çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege ve Göller Yöresinde lokal sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta genelinde tüm yurtta nisan ayı ortalamaları civarında seyretmesi tahmin ediliyor.
Yağışlı havanın etkisini kaybetmesi ile birlikte iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 1 ila 3 derece düşmesi beklenmiyor.

Reklam
Reklam

Bu nedenle tarımsal faaliyetin başladığı ve sürdüğü, 09-10 ve 10-11 Nisan geceleri Ege Bölgesi'nin doğusunda, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde, İç Anadolu Bölgesi'nde, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve batısında, Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyinde hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor. 5 büyük ilimizde hava durumu:

Bugün Yarın
İstanbul 8/17 9/19
Ankara 4/17 7/18
İzmir 10/23 10/23
Adana 10/24 10/24
Antalya 13/24 13/25

ANKA