Yağışlı hava Türkiye genelinde devam ediyor

Yağışların Akdeniz bölgesinde daha etkili olması beklenirken, hava sıcaklığı kuzeyde 2-4 derece artacak, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyredecek.

ANKARA(ANKA)- Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağışlı hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların Akdeniz bölgesinde daha etkili olması beklenirken, hava sıcaklığı kuzeyde 2-4 derece artacak, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyredecek.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre; Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur ile öğleden sonra Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Rüzgar ise, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Antalya'da aşırı, Muğla, Isparta ve Burdur ile öğleden sonra Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgili ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyarıldı.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Reklam
Reklam

-MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI-

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yaptı.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre bölgelere göre tahminler şöyle:

MARMARA: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya'da aşırı, Isparta,Burdur, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esecek. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Reklam
Reklam

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, öğleden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin doğusu ile yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri (Tokat, Amasya, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra Tunceli, Malatya, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Bingöl ve Muş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve karla karışık yağmur, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Muş ve Bingöl çevrelerinde kar şeklinde olacak.lu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.

Reklam
Reklam

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmurlu geçecek.