Yağlı Cilt Bakımı

Her insanın cildinde eşit sayıda yağ gözeneği var. Cildin yağlı olması çoğunlukla kalıtımsal.

Cildin yağlı olması çoğunlukla kalıtımsal. Bazen de temizliğin ihmal edilmesi, yanlış kozmetik ürünleri, aşırı stres, metabolizmanın bozulması, kan dolaşım rahatsızlıkları, hormonal sorunlar ve sağlıksız beslenme cilt yağlanmasına neden olabilir.

Cildiniz yağlı mı?

Her insanın cildinde eşit sayıda yağ gözeneği vardır. Bu gözenekler sebum denilen sabunsu bir madde salgılar. Bu salgı cildin yüzeyinde belirgin, parlak ve sıvımsı bir tabaka oluşturacak kadar fazlaysa, gözenekler çıplak gözle bakıldığında görülecek kadar geniş ağızlıysa bu durum cilt tipinin yağlı olduğunu gösterir.

Reklam
Reklam

Yağlı cilt için ürünler

Yağlı ciltte parlama ve yağ tabakasını önlemek için lipofilik maddeler içeren özel sabunlar kullanılmalı. Ayrıca, bakım kremlerinin de yağsız olmasına dikkat edilmeli. Pudra kullanabilirsin, fondötenler ise yağsız ve su bazlı olmalı. Günde bir ya da iki kez tonik uygulayabilirsin. Cildine yapışan egzoz, sigara dumanı, toz ve kirleri jelm kıvamındaki temizleyicilerle temizleyebilirsin. Bunlar suyla birlikte kolayca arınır. Sabun ise siyah nokta oluşumunu artırır.

Beslenme cilt yağlanmasına neden olur mu?

Besinler ve cilt yağlanması arasında direkt ilişki yok. Daha çok hormonlar ve genetik yapıyla ilgili.