Yağlıdere Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Çağlar:

Yağlıdere Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Sezai Çağlar, ilçede soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle çiftçilerin, yetiştirdikleri kivileri hak ettiği rakamdan satamadığını

Yağlıdere Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Sezai Çağlar, ilçede soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle çiftçilerin, yetiştirdikleri kivileri hak ettiği rakamdan satamadığını söyledi.

Çağlar, AA muhabirine, ilçede kivi üretiminin gittikçe yaygınlaştığını anlattı.

İlçede, bu yıl hasat mevsiminde 300 ton kivi elde edildiği bilgisini veren Çağlar, "300 ton kivinin 125 tonunun satışını birlik olarak gerçekleştirdik. Geriye kalan 175 tonunu da çiftçilerimiz, esnaf arkadaşlarımızın aracılığı ile satışa sundular" dedi.

Reklam
Reklam

Kivi fiyatlarının üreticiyi memnun edici seviyede olmadığını savunan Çağlar, "İlçede soğuk hava deposunun olmaması nedeniyle çiftçilerimiz yetiştirdikleri kivileri, hak ettiği rakamdan satamamıştır. İlçemizde bir soğuk hava tesisi olsaydı, çiftçilerimiz bu ürününü depolama imkanlarına sahip olacaklardı. Depo imkanlarının olduğunu gören esnaf da bu ürünü almak için çiftçiye istediği rakama yakın fiyatlar verebilirdi" diye konuştu.

Çağlar, çiftçinin emeğinin karşılığını tam manasıyla alabilmesi ve ürününü istediği fiyatlara satabilmesi için bekleme koşullarının son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, soğuk hava depoları ve pazarlama sıkıntısının önde gelen problemler arasında olduğunu ve çözüm beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Aytekin Özdemir / Veysel Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz