Yağlıdere'de "Tüberküloz Semineri"

Yağlıdere İlçe Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerlere yönelik "Tüberküloz Semineri"

Yağlıdere İlçe Hastanesi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerlere yönelik "Tüberküloz Semineri" düzenlendi.

İlçede bir dershanede düzenlenen seminere toplum sağlığı hemşireleri Esra Menteşe, Emriye Bayram, Kurs Öğretmeni Ayşe Kılıç ve kursiyerler katıldı.

Menteşe, burada yaptığı konuşmada, tüberkülozun insandan insana solunum yoluyla bulaşabildiğini, tedavi edilmediğinde ise ölümle sonuçlandığını belirtti.

İkinci ayını dolduran bebeklere verem aşısı yapılması için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Menteşe, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Hastalık belirtileri arasında özellikle uzun süren inatçı öksürük, balgam çıkarma, kan tükürme, ateş, gece terlemeleri, zayıflama ve iştahsızlık bulunmaktadır. Özellikle 2-3 haftadan uzun süren öksürüklerde veremden şüphelenmek gerekir. Verem, ilaçla tedavi edilebilen ve düzenli tedaviyle 6 ile 9 ayda ortadan kaldırılabilen bir hastalıktır. İkinci ayını dolduran bebeklere de verem aşısı yapılması için toplumun bilinçlendirilmesi gerekir."

Menteşe, veremden korunmak için temizlik kurallarına uyulması gerektiğine değinerek, "Sık sık ellerin yıkanması, öksürürken veya hapşırırken mendille ağzın kapatılması gerekmektedir. Ayrıca, sigara içilmemesi, sigara içilen ortamda bulunulmaması ve düzenli beslenmeye özen gösterilmesi gerekmekte" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz