Yağmur 42 ülkede evleri süslüyor

Yağmur Mobilya Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Yüksel Demirci, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’dan...

Yağmur Mobilya Satış ve Pazarlama Müdürü Umut Yüksel Demirci, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’dan önce 20-25 ülkeye ihracat yaparken şu anda 42 ülkeye ürün gönderdiklerini söyledi. Demirci, hedeflerinin dünyanın her yerine Yağmur markasını ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Yağmur Mobilya’nın 1977 yılından beri sektörün öncülerinden olduğunu aktaran Demirci, Adana’da 70 bin, Düzce’de 35 bin metre kare kapalı alanda üretim yaptıklarını belirterek, günlük 500 civarında yatak, 150 baza, 60 koltuk ve 350 kanepe üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bin 500’den fazla çalışanıyla Türkiye genelindeki 800 bayi ağıyla sektörün en önemli markalarından biri olduklarına dikkat çeken Demirci, 2011 yılında 42 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İhracatta iyi durumda olduklarını belirten Demirci, “Madagaskar’a Papua Yeni Gine’ye kadar ihracatımız var. İhracatta markalar için de ilk beşteyiz. Hedeflememiz arasında ihracat önemli yer alıyor. TUSKON üyesiyiz. Daha önce 20-25 ülkeye ihracat gerçekleştirirken TUSKON’un yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği ekonomik zirveleri ve yurt dışındaki tanıtımları sayesinde şuanda 42 ülkeye ürünlerimizi satıyoruz. Bu ülkeler arasında Mobilya ihracatını en fazla yapan Çin ve Amerika’da bulunuyor. Tanıtımlarımız ve hedef kitleye ulaşmamız daha kolay oluyor.”

İSTİHDAMI YÜKSEK OLDUĞU İÇİN SEKTÖRE TEŞVİK VERİLMELİ

Mobilya sektöründeki en büyük sıkıntının kayıt dışı olduğuna dikkat çeken Demirci, “Mobilya sektörü emeği yoğun bir sektör. Özellik istihdam üzerindeki yük azaltılmalı. Bunların en önemlisi SSK ve vergi. Tekstilde olduğu gibi KDV yüzde 8’lere düşürülmeli. Enerji fiyatları çok fazla. Bunlarla birlikte vasıflı işçi bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Meslek liselerinin önün kesilmesi en çok bizi etkiledi. Yeni sistemle inşallah bunu aşarız. İnsan gücüne dayalı bir sektör olduğu için istihdamı çok yüksek. Bu yüzden devletin mobilya sektörüne bazı teşvikler sağlaması lazım ki bizlerde işçi sayımızı artıralım. İthalatın çok az olduğu sektör. Bir kanepe yaklaşık 50 kalem üründen meydana geliyor. Bunların yüzde 80’ni yurt içinden temin ediliyor. “ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

REKABETE AYAK UYDURAN DEĞİL REKABET OLUŞTURAN FİRMA

2012 yılında hazırladıkları yeni konseptin çok beğenildiğini aktaran Demirci sözlerini şöyle tamamladı: “Konsept ürünlerimizde bu yılın modüler mobilyamızın tamamı değiştirerek 9 yatak odası ve 9 yemek odası olmak üzere yeni modellerini ekledik. Koltuk takımında 12 yeni model ve trend kumaşları konseptimize aldık. Koltuk tarzı kanepelere ağırlık verdik. İnsanlar artık daha canlı renkleri tercih ediyor. Daha kullanışlı ürünler istiyor. Mobilyada ürün değişme yılı önceden 10 yılın üzerindeydi şuanda 7 yıla düştü. Buda renklerin daha hızlı değişmesine neden oluyor. Eskiye göre evlerde küçüldü. Artık 2+1 veya 1+1 evler çok revaçta. Dolayısıyla büyük geniş ürünlerden ziyada küçük ama daha kullanışlı ürünlere yöneldi. Köşe takımları çok revaçta. Yağmur Mobilya olarak rekabete ayak uyduran değil rekabet oluşturan bir firmayız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: