Yağmur fayı tetikledi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağmur yağışı kent merkezinden geçen hareketli fay hattı üzerinde derin çukurların oluşmasına neden oldu.

MANİSA (İHA) - Konak Mahallesi, Yukarıkoçaklar ve Halis Selçuk Caddeleri ile Ayan Mahallesi Fakir Evleri güzergahından geçmekte olan fay hattının bulunduğu yerlerde yağmurla birlikte çukurların oluşması vatandaşları korkuttu. Bu arada, Halis Selçuk Caddesi üzerinde yem yüklü bir kamyon seyir halindeyken yolun çökmesi sonucu çukura düştü. Yukarıkoçaklar Caddesi’nde üç yerde oluşan derin çukurlar nedeniyle her iki cadde belediye ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Çukurlar çakıl ve toprakla doldurulmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Sarıgöl'de 1969 yılında meydana gelen 6,7 şiddetindeki depremden sonra kent merkezinde iki ayrı güzergahtan geçen toplam 3,5 km. uzunluğunda fay hattı oluştuğunu hatırlatarak, "Son iki yılda fay hattının hareketlilik göstermesi üzerine ilçemizde 124 ev ile 9 işyerinin hasar gördüğü belirlendi. Sarıgöl Kaymakamlığı'na müracaat eden 47 vatandaşımızın isteği doğrultusunda Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Deprem Araştırma Genel Müdürlüğü ekiplerince burada incelemeler yapılmış, verilen raporlar doğrultusunda Bakanlar Kurulu tarafından Sarıgöl'ün bazı kesimleri afet bölgesi ilan edilmiş ve bazı evler boşaltılmaya başlamıştı. TOKİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan aileler için yeni konutlar yapılacak" dedi.