Yağmur Ve Dolu Orhangazili Üreticiyi Vurdu

Orhangazi’de önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından kısa süre etkili olan dolunun, tarım arazilerinde...

Orhangazi’de önceki gün etkili olan sağanak yağışın ardından kısa süre etkili olan dolunun, tarım arazilerinde hasara yol açtığı bildirildi.

Hasar gören tarım alanlarında incelemelerde bulunan Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere, dolu sebebiyle zeytin ağaçlarının zarara uğradığını belirtti. Yağıştan sonra İznik Gölü’nün güney yakasında yer alan Gölyaka, Karsak köyleri arasındaki zeytinlikleri odaya bağlı danışmanlar ve ziraat mühendisleri ile birlikte gezen Hasan Cevizlidere özellikle doludan kaynaklanan zeytin yanıkları oluştuğunu ifade etti. Cevizlidere, "Üretim yapan çiftçi maddi ve manevi anlamda zarara uğradı. Bazı ağaçların dallarında kırılmalar meydana geldi. Bazı zeytin ağaçları hasar gördü. Dalda 13 zeytin varsa 12 tanesinde dolu yanığı oluştu. Bu zeytinler sofralık olmaz. Artık yağlık olacak. Doludan zarar gören üretici üretim konusunda yüzde 60 zarara uğrayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Cevizlidere, İznik Gölü’nün güney yakasında da zararın ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, "Biz hasar tespitlerimizi devam ettireceğiz. Kuzey yakada yer alan köylerde de incelemelerimizi yapıp bir rapor hazırlayacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: