Yağmur Yağdı, Dane Kayıpları Ortaya Çıktı

Hisarcık ilçesinde yaz aylarında yapılan hasat esnasında tarlaya dökülen buğday ve arpa danelerinin yağmur sonrası...

Hisarcık ilçesinde yaz aylarında yapılan hasat esnasında tarlaya dökülen buğday ve arpa danelerinin yağmur sonrası çok yoğun olarak filizlenmesi hasat esnasında dane kaybının ne kadar fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Bu durumun biçerdöverlerin denetiminin yeterince yapılmadığının bir kanıtı olduğunu söyleyen Hisarcık’lı çiftçiler, “Büyük emek ve masrafla ürettiğimiz hububat ile diğer ürünlerin zamanında ve tekniğine uygun olarak ayarlanmış yeni biçerdöverlerle değil, eski biçerdöverlerle hasat edilmesinin yanında yeterince denetim yapılmaması dane kayıplarına neden olmaktadır. Yağmur yağdığında hasadı yapılan birçok tarlada görülen yoğun filizlenme dane kaybının ne kadar fazla olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Hasat yapılan tarlalarımızda filizlenme o kadar fazla ki sanki hububat ekimi yapılmış gibi yoğunlukta. Bu durum ilçe ekonomimiz için büyük kayıptır. Patoz ile hasat yapsak bu kadar dane kaybı olmazdı. Teknolojinin nimetlerinden yararlanalım derken büyük ekonomik kayıplara uğradığımızın farkında değiliz. Vatandaş ne yapsın? Biçerdöveri bulduğuna dua ediyor.” dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz